Почивните дни ще са с валежи и пролетни температури

Почивните дни след Коледа ще са предимно облачни, а в северозападната половина на страната и с валежи. В хода на деня ще превалява дъжд, а по-късно с падането на температурите в западните масиви на Стара планина дъждът ще се примесва със сняг. Южно от Стара планина ще е ветровито. Температурите в най-топлата част на денонощието – между 5 и 15 градуса.

В планините съботата ще е облачна с валежи в масивите в северозападната половина на страната. По високото ще превалява сняг, в по-ниското валежите ще са от дъжд. Температури в следобедните часове – от 1 до 10 градуса.

През нощта и на Стефановден валежите ще се усилят в южната половина на страната с по-значителни количества в Родопите. Поривите на вятъра ще станат по-силни, като по планините на някои места ще са с ураганни стойности.

Новогодишната седмица ще е сравнително топла. Още в понеделник валежите ще спрат и ще се покаже слънцето. Валежи на югозапад се очакват в последния ден на годината и на повече места в страната в първата неделя за 2021-ва. Около дните с валеж сняг ще падне в по-високата част на планините.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.