Как изглежда 2020 г. в световен план през погледа на журналистите и лицата на NOVA

Последните дни от годината традиционно са момент за равносметка. Светът се изправи срещу враг, с когото продължава да се бори и който ще остави траен отпечатък върху всеки аспект на живота ни. Успоредно с това обществото беше изправено и пред редица други предизвикателства.

Наред със здравната криза, страната ни се сблъска с безводие, напрежение между институциите, протести. Също толкова динамична беше ситуацията и в световен мащаб – всички следяха с напрегнато очакване изборите в САЩ, излизането на Великобритания от ЕС, проблемът с бежанците, ударите, които коронавирусът нанесе върху спорта и безпрецедентната отмяна на Олимпийските игри. 

2020-та беше годината с извънредни емисии, с рекорден брой часове на новини и публицистика. Информацията се превърна в жизнено необходима, защото даваше на обществото посоката, по която може да продължи да живее. Също така година на съпричастност, дарения, обръщане към проблемите в здравеопазването и помощ за медиците на първа линия. Каква е поуката, която всеки може да извади за себе си могат ли да бъдат откроени позитиви, въпреки трудностите? 

Как изглежда 2020 година в световен план през погледа на журналистите и лицата на NOVA? Показват ни Даниела Пехливанова и операторите Мартин Младенов и Емил Александров. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща