Установен е и водач от София, карал под въздействието на 3.15 промила алкохол в кръвта

В хода на специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими, употребата на алкохол и наркотици, навръх Бъдни вечер в Пловдив са засечени два случая с рекордно висока скорост. Единият от проверените водачи е управлявал със 189 км/ч, а другият със 179 км/ч. Това обяви на брифинг на Пътна полиция гл. инспектор Лъчезар Близнаков.

Нов скоростен рекорд на оживен булевард в Пловдив

Установен е и водач от София, карал под въздействието на 3.15 промила алкохол в кръвта. 

Изключително натоварено е било движението на 23 декември. По-интензивно движение се очаква на 31 декември и 3 януари, съобщиха от пътна полиция.

"Към този момент трафикът в столицата е спокоен. Създадена е организация и пътни полицаи следят за правилното протичане на движението", добави Близнаков.

Пиян шофьор помете четири паркирани коли в Пловдив

 

 

По разпореждане на главния секретар на МВР е в ход специализирана операция по линия на Пътна полиция.

"Пътищата са наситени с проверяващи и всички техническа средства. Разчитаме и на водачите да сигнализират за неадекватно шофиране", добавят от Пътна полиция.

230 катастрофи са станали за периода на празниците. 5671 тежки произшествия са настъпили от началото на годината, обяви представителят на полицията.

Пак скоростни рекорди в Пловдив, двама летят с над 170 км/ч

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.