Това е второто черно-бяло мече, родено в островната държава

Втора родена в Тайван гигантска панда направи медийния си дебют, катерейки се по дървена катерушка и играейки си с дървени стърготини пред обективите. Малкото се появи на бял свят на 28 юни, а родителите са Туан Туан и Юан Юан, които са подарък от Китай през 2008 г., за да отбележат затоплящите се  отношения между двете страни.

Путин сбъдна мечтата на болно дете да прегърне истинска панда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Китай обикновено подарява своите панди само на чуждестранни зоопаркове чрез така наречената „панда дипломация”, но имената на черно-белите мечки се избират така, че да се комбинират, за да означават „събиране“ или „единство“.

Първата панда, родена в Нидерландия, с дебют пред публика (СНИМКА)

Китай гледа на Тайван като на част от своята територия и обещава един ден да си върне контрола върху самоуправляващия се остров, при необходимост, със сила. Юан Бао, което на китайски означава "кръгло бебе", беше представено пред около 150 репортери и поканени гости заедно с майка си в зоопарка в Тайпе.

Близначета панди отпразнуваха първия си рожден ден със специална замразена торта (СНИМКИ)

Кметът на Тайпе Ко Уендже заяви, че малкото "расте добре". Сега тя тежи над 13 килограма, в сравнение със 186 грама при раждането си.

Тази година в тайванския зоопарк се появиха много малки, включително горила, коала, малайски тапир и панголин.  Юан Юан роди дъщеря Юан Зай през 2013 г. - първата гигантска панда, появила се на бял свят в Тайван. Семейството е най-голямата атракция в зоопарка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БГНЕС