Жертвата живее сама

72-годишен мъж беше пребит в новозагорското село Езеро, заради пенсията му от 150 лева. Обирът е станал през нощта на 29-и декември. Полицията и прокуратурата успяха да задържат нападателите, а откраднатите пари са върнати.

Пострадалият мъж Георги живее в края на село Езеро сам. Крадците прескочили оградата и започнали да го бият.

„Скочиха с ножове и ме завиха през глава. Благодарен съм, че не ме задушиха. Успях да си поема малко въздух и ги попитах дали искат парите ми. Имах около 150 лева от пенсията и я взеха. После пак бой, искаха още. Казах им, че нямам и ме попитаха дали имам злато”, разказа потърпевшият Георги Николов.

Повече от час крадците били възрастния човек. След сигнал на телефон 112 полицията блокирала цялото село. Така хванали и извършителите.

„Единият от тях беше се опитал да премине през едно от КПП-тата. При извършена полицейска проверка неговото поведение е усъмнило полицаите. Впоследствие започна работата по случая. По този начин успяхме да разплетем цялата история”, обясни директорът на ОДМВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков.

 

 

Задържани са двама мъже на 22 години, които са криминално проявени. Единият имал пет присъди за обири.

„Повдигнато е обвинение за грабеж в съучастие, за което е предвидено от 3 до 10 години лишаване от свобода”, коментира районният прокурор Иван Иванов.

Георги не може да забрави ужаса от нощта на обира. „На никого не пожелавам мъките, които изпитах”, каза пострадалият.  

„Оставаме непримирими, особено към подобен род посегателства срещу беззащитни хора”, категоричен беше районният прокурор.

„Поредните необразовани младежи, въоръжени и маскирани, бият и грабят последните спестявания на самотен възрастен човек. Дребно, маловажно и смешно за някои. Но важно за Прокуратурата и МВР”, написа по случая главният прокурор Иван Гешев.

Акциите срещу битова престъпност ще продължат.

Репортер: Георги Манев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.