Страната е регистрирала 139 709 на COVID-19 досега

След разхлабването на противоепидемичните мерки в Гърция по време на коледните и новогодишните празници, днес влиза в сила ново затягане на мерките срещу COVID-19, съобщават информационните агенции.

Редица държави затягат мерките срещу COVID-19

Книжарници, фризьорски салони и други магазини, на които бе позволено да работят по време на празниците, от днес до 11 януари отново затварят врати. Влиза в сила и полицейски час от 21.00 ч. до 05.00 ч., вместо от 22.00 ч., както бе по-рано, отбелязва Ройтерс.

Правителственият говорител Стелиос Пецас обясни в изявление по телевизията вчера, че новите мерки имат за цел да позволят отваряне на училищата на 11 януари.

Пецас съобщи също, че църквите ще бъдат затворени за богомолци, включително на Богоявление (6 януари), когато няма да се организират традиционните водосвети.

Новият щам на COVID-19 е установен и в Турция

След това решение на правителството архиепископът на Атина Йероним, който е глава на Гръцката православна църква, реши да свика Светия Синод в понеделник, съобщава в. „Катимерини”.

Гърция, която започна ваксинация на населението, е регистрирала 139 709 случая на заразяване с коронавирус. Общият брой на починалите с инфекцията е 4 921.

България се готви за втората фаза от ваксинацията

В събота вечерта регистрираните нови случаи бяха 262, а смъртните - 40. Към 2 януари броят на интубираните пациенти бе 431. Други 896 пациенти с коронавирус бяха изведени от реанимация след подобряване на състоянието им, съобщиха снощи гръцките здравни власти, цитирани от „Катимерини”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА