Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев коментира в предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS

„Годината може да бъде обявена за нулева при извънредни условия, но не сме в такава ситуация. До подобна мярка може да се стигне, ако рязко се влоши положението с болничното лечение на COVID-19 или пък третата вълна е много по-лоша от първата“. Това заяви в ефира на предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS бившият министър на образованието проф. Тодор Танев. 

По думите му единственият начин да бъде обявена нулева учебна година е при условие, че поне 1 или 2 страни в ЕС първи го възприемат.

„99,99% не би следвало да има условие за нулева учебна година. Следващите 2-3 месеца ще бъдат критични. По-скоро е възможно леко удължаване на учебната година, ако първият срок завърши проблематично или по-късно“, коментира професорът. И допълни: "Не бива да се нарича дистанционно, а електронно образование. То натоварва много преподавателите". 

Според него учителите трябва да направят материала на децата интересен, а в частните уроци няма диалог.

Проф. Танев коментира и темата с ваксините. Според него хората трябва да се ваксинират навреме, преди да се заразят с коронавирус. За себе си е уверен, че иска да се ваксинира, но изчаква информация за евентуални странични ефекти. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.