Тя съобщи за информация, според която Тръмп е във военна база

„Напрежението е осезаемо и хората се притесняват. В групите, в които членувам, се говорят много неща, включително и за предстоящ преврат. Това, което ме безпокои, е, че се налага една огромна цензура от Facebook”. Така Бойка Попова - основател на българско училище във Вашингтон, коментира размириците в Капитолия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според нея Доналд Тръмп не може да командва тълпата от недоволни. „Той създаде предпоставките и извади много неща на бял свят. Хвърли светлина върху измами, които трябва да се разследват”, посочи Попова.

Четири жертви при размириците в Капитолия, открити са две бомби

Българката е на мнение, че недоволството ще ескалира. „Смятам, че ще има напрежение. До 20 януари нещата са непредсказуеми. Твърди се, че Тръмп е във военна база в Тексас. Той не е публикувал нищо от 8 часа насам, въпреки че по принцип е много активен в социалните мрежи”, каза тя.

Щурмът в Капитолия взе жертва (ВИДЕО)

Попова допълни, че не е ясно кои са организаторите на размириците от тази нощ. 

„Ще има безредици, защото хората в групите коментират, че са готови да хванат оръжието. Разочаровани са, че Тръмп не дава сигнали и иска всичко да мине по мирен път”, обобщи Бойка.

ТРЪМП ОФЛАЙН: Тwitter заключи акаунта на американския президент (СНИМКИ)

СЛЕД ЧАСОВЕ НА ОКУПАЦИЯ: Властите обявиха Капитолия за "обезопасен"

ВСИЧКО ЗА ЩУРМА В КАПИТОЛИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.