Facebook и YouTube също свалиха видеообръщение на президента към привържениците му

Социалната мрежа Twitter заключи временно акаунта на американския президент Доналд Тръмп в разгара на размириците във Вашингтон. Държавният глава няма да може да публикува съобщения в социалната мрежа в следващите 12 часа. От компанията предупредиха, че ако Тръмп продължава да присътпва правилата на мрежата, профилът му ще бъде изтрит.

Преди да обявят това свое решение от Twitter премахнаха няколко поста на Тръмп, съобщава CNN.

СНИМКИ ОТ ЩУРМА НА КАПИТОЛИЯ ВИЖТЕ ТУК

Сред изтритите туитове е видео, в което държавният глава се обърна към привържениците си, щурмували Капитолия. Той призова хората да се приберат у дома, но отново повтори тезата си, че "изборите са откраднати".

"Това твърдение е оспорвано и този туит не може да се коментира, споделя или харесва поради риск от насилие", написаха от Twitter.

Началникът на кабинета на Мелания Тръмп подаде оставка

Facebook и YouTube също свалиха въпросния запис.

В друг премахнат туит Тръмп написа, че „вицепрезидентът Майк Пенс не е имал куража да направи необходимото”.

В третия блокиран туит американският президент нарича протестиращите в Конгреса "големи патриоти". "Това се случва, когато една свещена, категорична изборна победа бива безцеремонно отнета от големите патриоти, които бяха третирани зле толкова дълго време", написа Тръмп и допълни: "Помнете този ден завинаги!".

Тръмп към поддръжниците си в Капитолия: Идете си вкъщи (ВИДЕО)

Някои правозащитни организации в САЩ поискаха всички акаунти на президента в социалните мрежи да бъдат изцяло спрени.

ВСИЧКО ЗА ЩУРМА В КАПИТОЛИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

.