Вижте какво още каза проф. Дора Златарева

„В сравнение с други заболявания, COVID-19 не нанася трайни увреждания във времето. Като цяло картината не е толкова драматична”. Това заяви проф. Дора Златарева от Клиниката по образна диагностика на Александровска болница.

Кунчев: Следващата седмица ще решаваме за удължаване или облекчаване на мерките

„При повечето хора, особено при младите, които няколко месеца след COVID-19 изглеждат здрави, но все пак решават да си направят компютърна томография, всичко изцяло е било резорбирано”, каза още тя.

И допълни: „Има пациенти, които са прекарали COIVD-19 преди 3-4 месеца и все още имат следи от заболяването, главно в белия дроб. Те са главно под формата на фиброза, а в момента медицината счита, че това е нещо, което няма как да бъде възстановено до нормално състояние във времето. Тези случаи обаче са рядкост и то при хора, при които заболяването е протекло тежко”.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.