Те се събраха пред полицията в града

Мълчалив протест в Мездра. Близки и роднини на починалото 8-годишно момче се събраха пред полицията в града. Те не са съгласни с това, че основни свидетели на тежкия инцидент не са били викани за разпит.

Има обвиняем за смъртта на детето от Мездра

Майката и бащата на простреляното дете са видели много конкретни обстоятелства около случилото се и настояват да ги разкажат само на разследващите.

Близките нямат претенция към разследването, защото имат информация, че криминалистите са работили 19 часа без прекъсване. Питат обаче кой и на базата на какви данни официално е огласил версията за гръмнало пиротехническо средство. 

Има задържан по случая със смъртта на 8-годишното дете от Мездра (ВИДЕО)

Дядото на простреляното момче, бившият депутат Тома Томов, призова главния прокурор да обърне специално внимание на случая.

„Искаме среща с него, когато той се среща с редови български граждани. Мисля, че основанието е достатъчно аргументирано, за да направи тук посещение. Има много въпроси по отношение на разследването. Нямам упреци към разследващия прокурор. Искам да знам обаче, защо не е викан никой от нашата, потърпевша страна”, каза той.

 

 

Роднините не приемат, че случилото се е фатален изход от детска игра.

„Не е злощастен случай.  Детето е умряло вътре”, твърдят роднини на загиналото момче.

Държавната агенция за закрила на детето е оказала психологическа помощ на другото дете, както и на близки на починалото момче. А роднините му ще настояват за възможно най-тежкото  наказание. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.