Това реши Районният съд в Ловеч

Мъжът, който простреля жена по време на новогодишно хоро в Ловеч, остава за постоянно в ареста. Това решиха магистратите в града. Журналисти не бяха допуснати да проследят гледането на мярката за неотклонение. Задържаният за стрелбата Христо Йочколовски беше доведен в съда преди обед. Екипът ни не беше допуснат не само в залата, но и в Съдебната палата.

След пет часа 46-годишният стрелец от ловешия квартал „Младост” напусна палатата с определението, че остава за постоянно в ареста.

Задържаха стрелеца, ранил жена в Ловеч навръх Нова година

От съобщение на съда става ясно, че прокуратурата е поискала постоянен арест от Районния съд с аргументите, че мъжът може да се укрие. Неговата защита изтъкнала смекчаващите обстоятелства, че Христо Йочколовски съжалявал.

Решението на съда да остави стрелеца за постоянно в ареста се основава на фактите, че Йочколовски е излъгал разследващите, че е изхвърлил оръжието в кофа за боклук, а всъщност го е разглобил, скрил частите в скалите на близко село, а приклада - изгорил и така е забавил разследването.

Първа версия за стрелбата на Нова година в Ловеч

В деня на ареста на 46-годишния мъж, от прокуратурата обявиха работните обвиненията и факти около притежанието на оръжието.

„Оръжието е незаконно. Става въпрос за малокалибрена пушка, която е била преправена. Ще се прецизира обвинението и ще се отиде към по-тежък текст от Наказателния кодекс”, каза окръжният прокурор Валентин Вълков.

Днес обаче липсваше обвинение за незаконно притежавано оръжие. Определението за постоянен арест може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжен съд.

По всяка вероятност ще има обжалване, но защитата на стрелеца отказва коментар.     

ШОКИРАЩ ИНЦИДЕНТ: Простреляха жена навръх Нова година (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.