Ограниченията дадоха резултат, въпреки празниците

"Вксините са надеждата, но дали ще постигнем групов имунитет, е отворен въпрос. Ако имунитетът от ваксините не е толкова продължителен, то самите те няма да са началото на края, а началото на безкраен процес". Това каза в ефира на предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS д-р Мими Виткова, бивш здравен министър.

Тя каза още, че невинаги ваксините могат да покрият всички щамове и мутации.

"Малкият брой доброволци да се ваксинират намаляват доверието към процеса. Тежкото политизиране на проблема също не помага и хората не вярват, че ваксината е единствен изход от тази ситуация", убедена е д-р Виткова.

Д-р Виткова: Грешка беше разкриването на COVID отделения във всички болници

"По-засилените ограничителни мерки дадоха резултат, въпреки празниците, изводите трябва да се направят малко по-късно, но няма да наблюдаваме нов пик, освен ако мерките се нарушават. Тогава отново ще има ръст на заразени", категорична бе тя.

Мими Виткова: Коронавирусът се намира до нашите граници

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.