Докато пътят бъде почистен, автомобилите преминаваха през "Шипка"

Обилният сняг над Стара планина временно затвори Прохода на Републиката. Там за три часа бе забранено движението и на камиони, и на леки коли. Тежкотоварните автомобили изчакваха на място, леките коли се пренасочваха през прохода "Шипка".

На място имаше и нарушители. Чуждестранни тирове не спряха на стоп палката на служители на "Пътната агенция" и за малко не прегазиха както спрелите шофьори, така и екип на NOVA, отишъл на място. В района на село Въглевци пък камиони са застанали напречно на пътя и пречат на движението.

Според шофьори, отправили се на път през "Хаинбоз", причина за тежката обстановка е късната реакция на службите и ненавременното почистване на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.