Вилно селище „Черниците” е най-сериозно засегнатото в цялата община

Нормализира се обстановката в област Бургас след поройните дъждове, причинили наводнения. Пътят Бургас-Приморско, който беше затворен около 20 часа във вторник заради прелялата река Ропотамо, вече е пуснат за движение. Остава затворен обаче пътят от Синеморец до Резово заради излязлата от коритото си река Велека. Още един пътен участък – около село Дебелт, е затворен, защото там платното в ниската част е наводнено.

Остава частичното бедствено положение в созополското село Равадиново заради сериозен приток на два язовира в общината. То е обявено за 48 часа.

България в капана на лошото време (ОБЗОР)

Вилно селище „Черниците” край Бургас е най-сеиозно засегнатото в цялата община. Там бяха евакуирани около 20 души. „Обстановката продължава да се нормализира. Всички реки, които бяха със завишени стойности, се оттеглиха. Дъждът спря. Наводнените къщи и дворове, за които получихме сигнали, са отработени. Относно вилно селище „Черниците” все още не сме разрешили на жителите да се завърнат. Това ще стане след оглед на ситуацията в светлата част на деня. За последното денонощие сме получили около 80 сигнала – основно за наводнени къщи и дворове”, заяви Веселин Василев от УКОРС, Община Бургас.

Вода заля пътя Бургас - Созопол

Атанас Стоев, един от живущите в „Черниците”, разказа, че ситуацията е най-тежка в долната част на населеното място. Нанесени са сериозни щети не само на имуществото, но и на инфраструктурата. В селото има около 30-40 души, които постоянно живеят там.

 

 

„Адекватно се реагира на ситуацията с наводнението и от страна на властите, и от страна на живущите, които веднага се съобразиха и се евакуираха”, заяви Стоев.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.