Те бяха задържани само няколко часа след извършване на престъплението

Извършителите на грабежа в шуменското село Велино, при който пострадаха възрастни хора, са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя е определена след отправеното искане от страна на Окръжна прокуратура-Шумен, съобщават от държавното обвинение.

Трима пребиха и ограбиха 92-годишна жена и социалния ѝ асистент (СНИМКИ+ВИДЕО)

Окръженият съд в Шумен определи най-тежката мярка спрямо А.М., В.М. и М.М., които в ранните часове на 13.01.2021 г. разбили вратата на къщата, в която живеели трудноподвижна жена на 92 г. и грижещият се за нея 61-годишен мъж. Те започнали да удрят мъжа, искайки му пари. След това отишли в стаята, в която лежала жената, нанесли ѝ удари по лицето и поискали всичките ѝ пари.

Извършители на обира бяха задържани само няколко часа след извършване на престъплението в резултат на бързи действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за тримата, пребили и ограбили жена в Шуменско (ВИДЕО)

Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева посети пострадалите още на следващия ден и ги информира, че нападателите са разкрити, задържани и ще бъдат съдени.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.