Днес ще бъде слънчево, но температурите остават ниски

България остава в плен на студеното време. Температурите рано тази сутрин са най-ниски във Велико Търново - минус 13 градуса по Целзий. До минус 11 паднаха стойностите в Казанлък и Разград, минус 10 отчетоха в Ловеч, Плевен, Чирпан, Гоце Делчев и Елхово, съобщиха за NOVA от НИМХ.

По планинските върхове стойностите са минус 25 градуса на Мусала в Рила, минус 22 на Ботев в Стара планина, минус 20 на Черни връх във Витоша и минус 16 в местността Рожен в Родопите.

През деня ще е студено, въпреки че слънцето ще се покаже над по-голямата част на страната. Жълт код е в сила за цяла Западна и Северна България. Повече облаци ще има преди обяд над североизточните и крайните западни райони. Ще духа слаб, в Северна България - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, прогнозира НИМХ. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево, повече облаци ще има над северното крайбрежие, където ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1 и 2 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Повече облаци ще има сутринта над масивите в крайните западни райони. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1 200 метра около минус 8 градуса, на 2 000 метра - около минус 14.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.