Регистрирани са и близо 40 хиляди нови случая

Великобритания отбеляза абсолютен черен рекорд от началото на пандемията. За изминалите 24 часа в страната са починали 1820 инфектирани пациенти, съобщават властите на Острова. Регистрирани са и 38 905 нови случая на коронавирус.

Британският щам на коронавируса е установен в 60 държави

Обединеното кралство се сблъсква с въпроси относно стратегията си за ваксиниране, след като проучване на Израел показа, че ефективността на една доза от ваксината Pfizer/BioNTech вероятно е само 33%. Преди това правителството заяви, че ефикасността е "около 90%".

В отговор на проучването сър Патрик Валанс, главен научен съветник на правителството, заяви пред Sky News, че Великобритания ще трябва да "продължи да следи цифрите", тъй като ваксината се разпространява в Обединеното кралство и това рано или късно ще даде положителен резултат.

Към днешна дата малко над 456 000 живеещи на Острова са получили втората доза от ваксината.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.