Случаите на заразяване са 33 552 за ден

Великобритания е регистрирала нови 1 348 починали с коронавирус. 33 552 са установените заразени за ден, информира Sky News. В петък страната съобщи за 1 401 смъртни случая и за 40 261 новооткрити носители на COVID-19.  

ЧЕРЕН РЕКОРД: 1820 жертви на COVID-19 във Великобритания само за ден

Средният брой вторични инфекции в страната, произведени от един заразен човек, в момента е между 0,8 и 1, като дневният темп на нарастване на инфекцията е от -4% до -1%, показват още данните.

Общо 5 861 351 души са се имунизирали с първата доза от ваксината, а други 468 617 са получили от втората, уточнява Sky News. Тази информация идва на фона на призиви от лекари периодът за поставяне на препарата на Pfizer между първата и втората доза да се намали наполовина. Британската медицинска асоциация (BMA) настоява той да стане шест седмици, вместо 12.

Великобритания обмисля задължителна 10-дневна карантина в хотел за всички пристигащи от чужбинa

В понеделник ще бъде обсъдено разкриването на COVID хотели и въвеждането на други ограничения, свързани с международните пътувания. Борис Джонсън намекна, че са необходими допълнителни ограничения по границите, за да се спре навлизането на опасни нови варианти на коронавирус в страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.