Пищни златни рокли, украсени със зодиакални знаци и символи от карти Таро, внесоха доза мистицизъм

С дигитално ревю на Dior започна седмицата на висшата мода в Париж. Мария Грация Киури представи колекция, вдъхновена от картите Таро.

Пищни златни рокли, украсени със зодиакални знаци и символи от карти Таро, внесоха доза мистицизъм в началото на Седмицата на висшата мода в Париж. Уникалните тоалети на Dior бяха представени дигитално, заради пандемията. 

"Представянето на една колекция приемам като театър – да създадеш връзка с публиката. A да покажеш линията си чрез филм е един красив, но различен език. Отново си в контакт с хората, но през екрана", сподели Мария Грация Киури, креативен директор на Dior. 

ДРЕСКОД В БЕЛИЯ ДОМ: Джо Байдън и Камала Харис заложиха на американски дизайнери

В причудлив филм, режисиран от Матео Гароне, дизайнерката на Dior Мария Грация Киури представя блясък и злато с рокли, комбиниращи ламе с кадифе. Действието се развива в приказен замък, населен с модели, пресъздаващи различни зодиакални знаци.

Колекцията е вдъхновена от картите Таро - повтарящ се мотив при Dior, включително по времето на суеверния покоен основател на модната къща.Киури споделя, че е искала да изследва магията и утехата, които картите Таро могат да предложат близо година след началото на пандемията, променила живота и индустриите в световен мащаб, и във време, когато много страни все още са блокирани в опит да я контролират.  

Берлинската седмица на модата започна (ВИДЕО)

"Картите Таро могат да ви помогнат да не се страхувате от нещо, което не подозирате, да не се тревожите за бъдещето, което особено напоследък е доста несигурно. Не трябва да се страхуваме от промяна в живота си. Не бива да гледаме назад, напротив, трябва да се стремим към един по-различен, по-красив лайфстайл“, обяснява Киури. 

Седмицата на висшата мода в Париж продължава до 28 януари. 

Седмицата на модата в Милано се провежда във "фигитален" формат (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.