Жестът му коства дни наред труд без прекъсване

За пореден път в кризата един италианец в Бургас реши да достави пица за персонала на градската многопрофилна болница. Жестът му коства дни наред труд без прекъсване.

Макс Салама организира благотворителната инициатива след като преболедува COVID-19 с първата вълна заболели и попада в едно от отделенията на болницата. Разказва ни, че българското здравеопазване и внимание на медиците ни е много адекватно. И е благодарен на хората в бели престилки, за които с любов е приготвил любимото си меню.

Готвач направи пица с лика на Марадона (ВИДЕО)

А към благотворителната кауза с дребни суми, но от сърце са се включили редица приятели на Макс в Бургас, дори италиански семейства. За Данио и Нирвана Манини, българските болници вече са и техни болници, защото са избрали да живеят в Бургас.

„Запознахме се с Макс в Бургас. Радвам се, че сме приятели. Той има голямо сърце и е много щедър човек", сподели Данио. 

"В Италия в началото на пандемията през март, едни от най-големите готвачи в страната готвиха за болниците. Много сме щастливи, че тук Макс прави същото", каза Нирвана. 

В подготовката на пиците участва цялото семейство на Макс. Съпругата му Жана и трите им деца Игнат, Шарлот и дори 2-годишният Габриел.

„Мога да правя пица от малка и много ми харесва. Цялото семейство помагаме на COVID отделенията", сподели Шарлот.

Доставчик на пица получи 12 000 долара бакшиш (ВИДЕО)

Италианецът, избрал България за своя родина, споделя че тук е щастлив.

„Най-близко до сърцето ми е България. Италия обаче също ми липсва. Мъчно ми е за хората, къщата", каза Макс. 

Мъжът ще приготвя пици без прекъсване два дни. Ще доставя на етапи храната, за да достигнат до екипите в болницата топли.

„Изключително много благодарим за този прекрасен жест. Тази подкрепа е ценна за нас", сподели Дора Христова, служител в бургаската болница. 

А преди да тръгне към болницата, Макс е помислил да нахрани още някой - зимуващите гладни врабчета, и уличните котета които вече са привързани към грижовния пицар.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.