Това твърдят пред NOVA част от тях

14 българи са блокирани в Германия. Сред тях има и две малки деца на 4 и 5 години. Това съобщиха за NOVA част от пътуващите. По думите им те са пътували с автобус от София за Франция, но на влизане в страната са спрени заради липса на PCR тестове.

Преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест, твърдят потърпевшите. От полицията им обяснили, че това е ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест, не могат да продължат. Тези, които имат, чакат останалите и е възможно скоро да им изтекат нужните часове. 

БЛОКИРАНИ НА ЛЕТИЩЕТО: Грешка едва не остави десетки българи в Единбург

„Вече 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, за да работим, никой от нас не идва на екскурзия”, каза една от българките.

 

 

„Ситуацията действително е комплицирана. Нотата от Външно министерство е публикувана, след като автобусът е отпътувал. Опитваме се да разрешим случая", заяви Георги Атанасов – изп. директор на „Юнион Ивкони”.

В КАПАН: Десетки българи са блокирани край Дувър, сред тях са поне 8 бебета

„В момента ситуацията на място не може да бъде разрешена, затова сме организирали автобус, който да ги върне до България. Той е изпратен от най-близкото място и ще е при тях след около 6-7 часа”, обясни още той.

По думите му има вариант и да им се осигури хотел.

„Не намирам вина нито в пътниците, нито във фирмата”, каза още Атанасов.

По-късно стана ясно, че хората ще бъдат превозени до Щутгарт, откъдето автобус на фирмата ще ги върне в България.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.