Тя ще се бори с Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър за една от най-престижните награди

Огромно признание за актрисата Мария Бакалова. Тя е с номинация за "Златен глобус" за участието й във филма "Борат2". Бакалова е и първата българка, номинирана за наградата.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА БАКАЛОВА

Номинациите за престижната награда бяха обявени от Сара Джесика Паркър. Бакалова ще се бори с Кейт Хъдсън и Мишел Пфайфър за една от най-престижните награди - най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

За първи път в историята: Българка начело на престижна класация на IMDb (СНИМКИ)

Превъплъщението ѝ в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Саша Барън Коен, вече ѝ донесе както признанието на критиката, така и редица награди. Освен това я е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния кино сайт IMDb.

 

 

Пореден успех за Мария Бакалова (ВИДЕО)

Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас, специалност актьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта. През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев.

 

 

НОВ УСПЕХ: Мария Бакалова с фотосесия за модната библия Vogue

Преди големия си дебют в "Борат 2", Бакалова участва в редица филми. Сред тях са българският „XIIa“ (2017), „Трансгресия“ – за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival. „Бащата“ - спечелил Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020), и др.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща