Това заяви депутатът от ВМРО относно решението партията да се яви самостоятелно на вота

Изборът на ВМРО да се яви самостоятелно на вота не е самонадеян ход. От партията вярват, че тя трябва да продължи напред. Такава позиция изрази в студиото на „Здравей, България” депутатът от ВМРО в коалицията „Обединени патриоти” Александър Сиди.

„Години наред бяхме в коалиции и се обяснявахме за действията на този или онзи. Всяко действие беше въпрос на компромис в коалицията, включително и с идеи на една от трите партии”, каза още той.

Каракачанов: Не бих нарекъл решението ни за изборите развод с НФСБ

Според Сиди е дошло времето ВМРО да покаже своето лице, демонстрирано и на евроизборите.

„Не мисля, че има нещо, от което да се срамуваме в тази коалиция. Направихме това, което успяхме, а за някои неща силите не стигнаха. В крайна сметка пътят напред продължава. От ВМРО искаме да направим наша патриотична платформа. Очевидно е, че платформата на обединението на трите политически сили в това пространство не се случи”, смята още Сиди.

ВМРО разкриха защо се отказват от коалиция

Той изрази сигурността на ВМРО, че от партията не правят грешка, като се явяват самостоятелно на вота. 

„Вярвам, че българският избирател ще избере правилно, защото сме от малкото формации, които се явяват на вот с изпълнени обещания”, добави депутатът.

Сиди заяви, че не са имали разговори с ГЕРБ и не са обмисляли варианта да се впишат в тяхната листа, за да получат сигурни места. Депутатът беше категоричен, че ВМРО няма как да участва и в правителство, което е подкрепено от ДПС.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.