ВМРО реши да се яви самостоятелно на изборите

Не бих нарекъл развод, това че взехме решение ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен Красимир Каракачанов - вицепремиер, министър на отбраната и председател на ПП ВМРО.

ВМРО разкриха защо се отказват от коалиция

"Ако се върнем назад, още 2015 година се явихме на местните избори самостоятелно на повечето места. 2019 година, на евроизборите, отново се явихме самостоятелно - тогава идеята не беше наша. Резултатите, които постигнахме на евроизборите и след това на местните избори, където отново се явявахме поотделно, показа, че ВМРО има потенциала да върви по този път", отбеляза Каракачанов.

"Ние след евроизборите запазихме парламентарната група и участието в една група, но тенденцията започна да се налага още 2019 година, когато се явихме поотделно и буквално няколко месеца след това на местните избори отново поотделно, включително в Плевен на местните избори. Не бих го нарекъл развод с НФСБ - това е един естествен ход на събитията в политиката", изтъкна той.

ВМРО и НФСБ се явяват поотделно на изборите

Каракачанов добави, че преобладаващото мнение на структурите на ВМРО в страната е за това решение. "На Националния съвет миналата събота може би 75 на сто от хората, които взеха участие, бяха за самостоятелно участие в тези избори. В началото на тази седмица имахме Изпълнителен комитет, проведохме срещи с НФСБ и стигнахме до това решение - не го наричам развод, просто естествен ход на нещата", подчерта Каракачанов.

На въпрос за шансовете им да влязат в новия парламент той заяви, че ВМРО никога не е била фаворизирана като партия от социолозите. Не се притесняваме от 4 процентовата бариера, заяви лидерът на ВМРО. По думите му патриотичният вот не може да бъде "прилъган" от други, които се опитват, а партия ВМРО по време на кампанията ще припомни на хората какво е направила през изтичащия мандат. Не смятам, че е паднало доверието към коалицията "Обединени патриоти", подчерта Каракачанов. Той добави, че пред 2019 година имат двойно увеличение на избраните общинските съветници и 7 общински кметове в страната. Кривиците си ще чуем от избирателите, каза още той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е