Тази година престижният кинофорум ще се проведе онлайн

В германската столица официално ще бъде обявен списъкът с филми, които ще бъдат включени в основната конкурсна програма на 71-вия международен филмов фестивал "Берлинале".  

Тази година престижният кинофорум ще се проведе онлайн заради разпространението на коронавируса. 

Първият етап ще е от 1 до 5 март, а вторият - от 9 до 20 юни, по време на който ще бъдат организирани прожекции за публиката в кинозалите. 

Какво да очакваме от София филм фест? (ВИДЕО)

Тази година журито няма да има председател, а  неговите членове ще бъдат поканени в Берлин, за да проследят филмите, попаднали в селекцията на конкурсната програма. Сред тях са румънката Адина Пинтилие и Ясмила Жбанич от Босна и Херцеговина.

Режисьори от Германия, Япония, Унгария, Румъния, Република Корея, Франция и Мексико ще се надпреварват за голямата награда на Берлинале - "Златна мечка" за най-добър филм.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.