Документи в ЦИК внесоха АБВ, "Възраждане" и от движението „Заедно за промяна“

Нови три партии се регистрираха за изборите на 4 април. В същото време в партийните централи продължава реденето на листите с кандидати за депутати.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Вместо в болницата, днес шефът на COVID отделение доц. Атанас Мангъров влезе в ЦИК. Причината – влиза в политическата надпревара от листата на  АБВ.

„Аз мисля, че нормалните хора в страната са най-голямата политическа сила и ако те стъпят на крака, осъзнаят се и преодолеят страховете си – ще ни подкрепят и това ще бъде един път към бъдещето”, смята инфекционистът.

Мангъров призна, че е имал предложения и от други партии. Но е избрал АБВ, където дори оглавява листа.

Още две политически формации се регистрираха в ЦИК за участие във вота

„Аз съм с тази партия, защото имаме едни и същи виждания по най-важния проблем – за отношението към тази COVID пандемия”, добави той.

С желание за икономическо развитие на страната тръгват и от движение „Заедно за промяна“.

„ Категорично искаме да участваме в следващото правителство и съответно в следващия парламент.  Искаме това да бъде нов модел на избори и на управление на страната”, обясни Александър Томов.

От „Възраждане” също се регистрираха в ЦИК. А въпреки споровете, комисията официално разреши коалицията „Изправи се. Мутри вън”.  А вече записалите се за изборите започнаха да пишат идеи за" честен вот". И още - левицата за пореден път настоя за видеонаблюдение на изборите.

Мая Манолова и Отровното трио внесоха документи за регистрация в ЦИК (СНИМКИ)

„Когато има лобистки закон, сме виждали ужасяващи практики – да се гледа на две четения в един и същи ден. Когато управляващите искат, могат да го направят. Мисля, че има достатъчно парламентарно време. От страна на технологията няма никакъв проблем”, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

След като решиха да участват сами на изборите, ВМРО вече знаят кои са невъзможните им коалиционни партньори след 4 април.

„С партии, които ние сме наричали деструктивни - като ДСП и БСП, няма как да направим коалиция, но наистина в този парламент ще има повече фракции, отколкото в сегашния. Това прави съставянето на мнозинство доста по-трудно. На всеки, който се явява на тези избори с нови намерения, пожелавам успех. Хората ще преценят какво да направят на изборите”, заяви лидерът на партията Красимир  Каракачанов.

Реденето на листите, а не регистрацията за вота, е все още на фокус за ГЕРБ и ДПС. Които се очаква да подадат документи в ЦИК през следващата седмица.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.