Днес документи внесоха от БСП, както и новата коалиция между НФСБ и ВОЛЯ

Още две политически формации се записаха официално за участие във вота на 4 април. От БСП внесоха документи в Централната избирателна комисия с ясна цел – да са първа политическа сила на изборите за нов парламент. За поне трето място на вота пък ще се бори новата коалиция между НФСБ и ВОЛЯ, които също се регистрираха като участник в предстоящите избори. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

10 000 подписа внесе лидерът на социалистите Корнелия Нинова, придружена от водачите на листите с кандидати за депутати. За коалиции ще се решава след вътрешно допитване в партията, обяви Нинова.

Мая Манолова и Отровното трио внесоха документи за регистрация в ЦИК (СНИМКИ)

„Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция. Думите ми вече са доказани във времето и в практиката. Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват трябва да решат каква власт искат“, подчерта тя.

Столетницата е четвъртата политическа формация, която се записва за вота на 4 април.

Протегната ръка за още партньори дойде и от новата коалиция между НФСБ и ВОЛЯ. Дали тази ръка се отнася и за БСП щяло да стане ясно след изборите, обясниха още от новата коалиция. 

А до седмица ще са ясни точните указания за безопасност за вот в пандемия, обясниха от ЦИК на първия си брифинг преди изборите. Последните дни документи подадоха коалицията „Демократична България”, обединението на „Изправи се! Мутри вън!" и партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.