Очаква ни студено време през седмицата

Сняг валя през нощта и рано сутринта почти в цялата страна. Снеговалежите ще са по-интензивни в ранните часове. Постепенно от обяд нататък ще намаляват и спират от запад на изток. Снежната покривка продължава да расте и се очаква да е средно между 5 и 20 сантиметра, по-значителна в Южна България.

Усложнена пътна обстановка заради снега​



Температурите около 5 часа сутринта бяха -11 в Драгоман, -9 в София и Кюстендил и -8 в Благоевград. В хода на деня ще е студено - около обяд термометрите ще показват между -4 и +1 градус. Вятърът ще е със силни ледени пориви в Югоизтока и Родопите. В сила за деня е жълт код за ниски температури и валежи от сняг в цялата страна.


През нощта валежите ще спрат и рано в понеделник ще е ясно на много места, с изключение на югоизточна България. Температурите утре призори ще са до минус 15 в котловините на Югозапад.


Седмицата след Трифон Зарезан ще е студена, особено първите няколко дни. Денем температури около нулата, сутрин и вечер - до минус 10 градуса. Вятърът ще утихва, а след четвъртък ще започне затопляне.

По пътищата ситуацията се променя постоянно. Рано сутринта осъмнаха с ограничения за камиони проходите Предела, Превала, Рожен, Печинско. Пампорово е ограничен за автомобили до 3,5 тона.

 

 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.