Според него масово хората искат да се имунизират

„От сутринта проведох толкова разговори. Дори самолетът ни е готов. Кажат ли, че вместо с тир можем да докараме ваксини със самолет, веднага ще го изпратим. Целта е това темпо, което имаме в момента, да го запазим”. Това обясни премиерът Бойко Борисов на посещение в Хасковско.

Според него масово хората искат да се ваксинират. „Това е единственото решение да живеем. В момента имаме над 1 900 заразени - вълната се вдигна. Единственият начин да я спрем е с ваксини”, заяви министър председателят по-рано през деня. 

 

 

От село Малево Борисов каза, че на този етап избор с коя ваксина да се имунизираме няма да има. Количества обаче ще има за всички желаещи. 

„Всички ваксини са най-доброто, което се произвежда в света. Договорено е от Европейската комисия, от най-стриктната агенция, която контролира лекарствата. Колкото ваксини дойдат - всичките са добри”, допълни премиерът от Хасково. 

Борисов определи организацията за масовата имунизация като перфектна. Премиерът не виждал хаос в опашките пред болниците. Подчерта, че това е третата криза, която успешно се управлява от неговите правителства през годините.

„Българите за тези десетина години изживяхме три кризи. И трите ги управлявах, заедно с моите колеги, по възможно най-добрия начин”, заяви премиерът.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов отчете, че страната ни запазва много добро ниво на заболеваемост и смъртност в Европейския съюз.  

 

 

Премиерът е категоричен разхлабване на мерките от 1 март ще има. Тогава ще заработят ресторантите. Тепърва ще се уточнява какви ще са конкретните изисквания към мерките за безопасност в заведенията.

„Ние не задължаваме никого да ходи в ресторанта, в мола или магазина. Българите са изключително добре информирани за броя на заболелите, починалите и излекуваните. Разчитам, че дисциплинираният, мислещият, интелигентният народ заслужава да се отнасяме по този начин - да води нормален живот”, посочи той.

Според него обаче това не означавало, че с отварянето на ресторантите всички трябва да отидат в тях. „Нека, който има нужда, да отиде. Трябва пак да бъде с разбирането на хората, че пандемията не е свършила - по никакъв начин”, категоричен беше министър-председателят.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си