Това е арт терапевтичен подход за вътрешен баланс и хармония

Преди седмица гост в предаването "Социална мрежа" беше виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. Тогава тя сподели новото си хоби нейрографика и огромното си желание – да се запознае с Меглена Костова, която е инструктор на това психологическо изкуство у нас. Днес те са заедно в студиото.  

Повечето хора познават Меглена Костова, а тя -техните рисунки.

Зорница Иларионова споделя, че е последовател на Костова, учи се чрез нейни клипове. Тя я докосва и вдъхновява.

Терминът идва от "нейро" – невронни връзки, мозък, чрез тях можем да влияем и да трансформираме живота си в определена посока. Да рисуваме по наша цел и вследствие на това да имаме резултат.

Друг важен компонент е бионичността. Спазвайки редица правила картината изглежда по-природна, създадена от природата, чрез линията на Пискарьов, създава се нейролиния – пътят, по който тече реката.

Цигуларката Зорница Иларионова с две престижни награди (ВИДЕО)

По думите на Костова окръгляме навсякъде, където се образуват пресичащи се линии. Това създава усещане за близост до природата и хармонизация на рисуваната тема. Линията става бионична когато не се повтаря.

Според нея това е съпътстваща практика, но постигането на целите не става само с рисунката, трябва да имаме развитие и да се стремим към целта.

Тя разясни, че подсъзнанието ни определя всичко остро като опасно, а кръглото - като безопасно.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.