Има арестувани

Мащабна наркооранжерия беше разбита в ловешкото село Румянцево. В местна къща и прилежащите й помещения била оборудвана модерна лаборатория за отглеждане на канабис. Намерени са около хиляда растения в различна фаза на растеж и голямо количество суха листна маса. Задържани са трима мъже – двама от тях са криминално проявени. Модерното оборудване е за стотици хиляди левове. Арестуваните ще бъдат съдени, като прокуратурата ще поиска и постоянният им адрес.    

Гранични полицаи откриха голямо количество канабис в нива край Гоце Делчев

„Факт е, че е работила успешно до този момент. Има две пристройки за оборудване и разширение на дейността. Намерено е достатъчно количество сухо вещество. В един фризер с вместимост 300 литра е намерена готова продукция за реализация”, каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Коментар по случая направи и главният прокурор Иван Гешев. "Системната работа на прокуратурата и МВР в противодействието на наркоразпространението отново дава резултат. Разкрита е модерна лаборатория за производство на марихуана в ловешкото село Румянцево", написа Гешев в Twitter.

Над 4 тона канабис откриха полицаи в нива край Сандански

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.