Благодарение на нея нечуващите научават новините за коронавирус

Познаваме я от малкия правоъгълник на нашите телевизори. Пространството, от което жестовите преводачи правят света по-достъпен за най-тихите хора. От началото на корона кризата досега тя е на своя пост всеки ден, за да предава пандемията на езика на нечуващите. А един филмов канал избра да разкаже историята на Таня Димитрова.

СПОДЕЛЕНИ ВЕЧЕРИ: Глухи и чуващи готвят заедно

„Имаше моменти, в които исках да се откажа, ще излъжа, ако кажа, че не е. Ние бяхме в едно непрекъснато очакване да тръгнем. Случвало се е да „тичам” от едно място до друго. Мисълта, че отсреща ме гледат хора, които получават информация и не се чувства изолирани, ми даваше сила да продължа напред и ме мотивира да не спирам”, разказа тя в ефира на „Събуди се”.

Като най-трудни определя първите изказвания за коронавируса, които са били заредени с емоционални вибрации.

ДА ПРЕВЕДЕШ ПАНДЕМИЯТА: Таня Димитрова, от която нечуващите научават новините

„Може би онова първо изказване на генерала, когато с треперещ глас, но твърд тон каза, че тръгваме по труден път. Мисълта течеше от сърцето му. Като седи на 10 сантиметра от теб, няма как да не ти повлияе и да не те просълзи”, сподели Таня Димитрова.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.