Отмъкнати са златни накити и сумата от 600лв.

18-годишен рецидивист е ограбил 77-годишната Верка Георгиева, която живее сама в село Виноград, съобщават от прокуратурата във Велико Търново.

Сигнал за случая е получен на 06.03.2021 г. сутринта. В петък около 23,30 ч., в дома на жената в село Виноград влезли двама непознати. Със сила те й отнели златни накити, раница със 600 лв. и лични документи, след което са я вързали и заключили в избата, разказала пострадалата.

"Започва да я бие по главата, по гърба, където намери. Натискал я е, удрял я с юмруци отстрани, по крака, навсякъде има синини. Ако се съблече…нещо ужасно е. После седнал върху главата й и тя е нямала въздух. Щяла е да умре", заяви Веска Ангелова - дъщеря на пострадалата.

Възрастната жена е била заключена в избеното помещение, където е прекарала цялата нощ.

Верка сега е при дъщеря си в съседно село и е в шок. Пострадалата е познавала задържания. И той е от село Виноград. Наскоро е излязъл от затвора, където е лежал за подобно престъпление половин година. Живее при вуйчо си, който е потресен.

"Той наскоро излезе от затвора. Какви ги върши това момче? Той акъл няма. Взел е генът на баща си. Нищо не е взел от нас. Ние сме мирни хора. С никого нямаме разправия", твърди Иван Мирчев, вуйчо на задържания. 

"Прокуратурата и МВР са изключително чувствителни към деяния спрямо възрастни и самотно живеещи хора и ще бъдат безкомпромисни към извършителите", каза окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов. 

18-годишният мъж вече е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа.  В понеделник прокуратурата поиска "задържане под стража".