Валежите временно намаляват и спират в четвъртък

В сряда валежите ще са повече в източната половина на страната. Снеговалежът в западните райони ще отслабва, но в Предбалкана и на места в Североизточна България ще продължи. Облачността ще намалява и ще се разкъсва в най-югозападните краища на страната. Денят ще е ветровит със силни пориви от запад, които ще са най-осезаеми в Северозападна България. Температурите в ранния следобед остават без промяна спрямо вчера – между 3 и 8 градуса.

В сила е жълт код за северозападната половина на страната. Предупрежденията са за вятър със скорост до 70-80 километра в час и риск от навявания и преспи в Североизтока.

В планините ще бъде облачно с ниска видимост и силен вятър. Температурите в топлата част на денонощието – между минус 4 и минус 8 по високите части. Голямото количество нов сняг създава опасност от падане на лавини, най-вече в Рила и Витоша, където покривката е по-значителна.

Къде ще вали най-много и кога ще дойде пролетта?

Утре в хода на деня облачността ще се разкъсва, а валежите вече ще са незначителни. В петък южно от нас преминава още една зона с ниско атмосферно налягане, но валежите ще са слаби в южните и източните райони – предимно от дъжд, в планините сняг. Над Дунавската равнина ще се показва слънцето. От събота следобед идва нова вълна валежи от дъжд и сняг.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.