Подобен ход направи миналата година и конкурентът Apple

Google ще намали "таксата за услуги", която начислява на разработчиците, продаващи цифрови стоки и услуги на платформата Google Play Store, съобщиха от компанията - собственик Alphabet.

Така от 01.07. цената ще бъде намалена двойно – от 30 на 15 процента  за първите приходи от 1 млн. долара, които всеки разработчик печели всяка година. Допълнително 30-процентно намаление ще има на всеки долар, който разработчиците генерират чрез Google Play, след първите 1 милион долара за една година.

„С промяната 99% от разработчиците в световен мащаб, които продават дигитални стоки и услуги чрез Play Store, ще получат 50% намаление на таксите“, заяви вицепрезидентът на Google Product Management Самир Самат в публикация в блог.

Google започна разпространението на новата версия на браузъра Chrome

Подобен ход направи миналата година и конкурентът Apple. Тогава компанията заяви, че ще събира 15%, а не 30% от продажбите на App Store от компании, които генерират не повече от 1 милион долара приходи чрез платформата на компанията.

Този спад не важи за приложенията за iOS, ако приходите на разработчици на платформата на Apple надхвърлят 1 милион долара.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.