Нападателите са стари познайници на полицията заради многобройните си нарушения

Екшън в гората. Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. При борбата е пострадал единият от служителите, а нападателите са стари познайници на полицията заради многобройни нарушения. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.

ДРЪЗКО ПОСЕГАТЕЛСТВО: Бракониер опря нож в гърлото на горски стражар

Георги Николов и Борис Пупнев спират за проверка джип, в който откриват незаконна дървесина. Служителите изискват превозен билет, виждат и, че дървесината е без контролна марка.

„Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Опря оръжието в гърлото ми. В опит да се защитя, го избутах, вследствие на което имам наранявания по ръцете”, сподели Георги Николов.

Нападатели раниха горски инспектор, арестуван е един от тях

Бракониерите са системни нарушители. В този случай успяват да избягат.

Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.

 

 

„Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. На тези хора трябва да се делегират права, сходни с тези на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита за нападение срещу държавен служител”, призова той.