Разказ на един от пострадалите горски гледайте в "Здравей, България" на 10 февруари

Нарушители нападнаха и пребиха горски служители, които ги спрели за проверка. Това е станало край Зимница, Старозагорско. Горските спрели каруца, натоварена с отсечени дърва. Собствениците й, обаче, се държали агресивно и влезли в конфликт. Един от горските е с рана на главата. След атаката, полицията проведе акция по издирване на нападателите в махала на старозагорското село. Задържан е 35-годишен мъж. Сред обвиненията към него е и нанасяне на щети по служебната кола на горските.

Арести след незаконен лов край Хисаря

„В хода на проверката, тъй като е било близо до населеното място Зимница, са се приближили други лица извън проверяваните, които са се държали агресивно към горските служители”, заяви гл. инсп. Христо Петров началник на РУ Казанлък.

„Горският надзирател е бил ударен с тояга в областта на лицето през прозореца в момента, в който се е опитвал да затвори самия прозорец”, посочи Георги Видев зам.-окръжен прокурор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.