Twitter и Facebook блокираха акаунтите му след нападението над Капитолия

Бившият американски президент Доналд Тръмп планира да представи собствена социална мрежа. Според неговия главен съветник Джейсън Милър, това ще стане в рамките на следващите два до три месеца.

Пред Fox News Милър заяви, че в момента Тръмп води преговори с различни компании, които да извършат техническата част. Съветникът допълва, че множество компании сами са потърсили Тръмп с идеи.

Според Милър новата платформа ще промени играта напълно и ще привлече десетки милиони потребители много бързо. За сега обаче няма повече подробности за естеството на мрежата и функциите и услугите, които ще предлага.

Бившият президент се реши на тази стъпка след като през януари беше блокиран от водещите социални мрежи заради размириците в Капитолия. По-рано самият Тръмп обяви, че ще си направи собствена платформа, но без да казва повече подробности.

Доналд Тръмп скоро ще се върне в социалните мрежи, но със собствена платформа. Това ще стане до 2-3 месеца, обяви негов съветник и поясни, че мрежата на 45-ия президент на САЩ "напълно ще промени играта".

Пандемията удари тежко богатството на Доналд Тръмп

Загубилият изборите милиардер беше блокиран от Twitter и Facebook след щурма на Капитолия от негови привърженици, при който загинаха петима души. Twitter обяви, че акаунтът му е замразен за постоянно заради риск от ново подклаждане на насилие.