ЦГМ увеличава екипите за контрол на носенето на маски в обществения транспорт

Столичният инспекторат, полицията и РЗИ започват засилени проверки за нарушения на противоепидемичните мерки в хранителните вериги, търговски обекти, пазари на открито и градския транспорт.

Решението беше взето от Софийския оперативен щаб на заседание днес. Центърът за градска мобилност също увеличава екипите за контрол на носенето на маски в обществения транспорт.

Екипите на СДВР са извършили 4190 проверки на 486 обекта, издадени са 467 писмени протокола, 159 разпореждания и 23 акта по Закона за здравето, докладва старши комисар Георги Хаджиев. Икономическа полиция заедно със Столичната РЗИ продължават проверките на търговски обекти.

Кунчев: Ако не спазваме мерките, случаите на COVID-19 и починалите ще се удвоят

Екипите на Столичния инспекторат през тази седмица са извършили 2280 проверки на търговски обекти и са съставили 5 акта. В деветте столични поликлиники с разкрити COVID-кабинети, ежедневно преминават между 400-450 пациенти.

Директорите на Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ докладваха, че болниците са увеличили капацитета си с нови легла според заповедта на министъра на здравеопазването и към момента разполагат с необходимите медикаменти, защитни облекла и дезинфектанти.