Ноктите на Върколака на Хю Джакман, парче криптонит и чукът на Тор, са сред предметите

С много от холивудските блокбъстъри чакащи да излязат на екран, забавени до изчезването на пандемията, когато кината ще могат да се отворят отново, за кинолюбителите идва частична утеха от аукционната къща „Хампел“ в Мюнхен.  

От четвъртък и петък киноманите вече имат възможност да вземат частица от магията на Холивуд вкъщи със себе си чрез наддаване онлайн.  

Продават на търг уникални вещи на Елвис Пресли, Мерилин Монро и Елизабет Тейлър

Предлагат се ценни реквизити от някои от най-големите научно-фантастични хитове през последното десетилетие: каски от щурмоваците от филма  „Междузвездни войни“ (Силата се завръща) „The Force Awakens“. Те достигат цена до 90-120 000 евро.  

Продават на търг магическата пръчка на Хари Потър (СНИМКИ)

Ноктите на Върколака на Хю Джакман, парче криптонит и чукът на Тор, изигран от Крис Хемсуърт и Капитан Америка на Крис Евънс в „Отмъстителите: Краят“ (Avengers: Endgame).   

В началото на седмицата вече бяха регистрирани хиляда кандидати за реликвите от цял свят, които според специалиста по история на изкуството в аукционната къща „Хампел“, Кристиан Торес Нието, са произлезли от една колекция. 

„Всички тези предмети идват от една колекция и са събрани по различни поводи на международния пазар на изкуството в САЩ например, както и от други източници, които колекционерът е имал“, разказва Торес Нието.

Картини на Пикасо, Магрит и Миро ще бъдат изложени на търг в Лондон (ВИДЕО)

Пример за предмет, който може да достигне огромни цени по време на търга, е пръчката, използвана във филма за Хари Потър, „Даровете на смъртта“.  

При първоначална оферта от 15-25 000 евро това е един от ключовите елементи от сюжета на филма, преминавайки през ръцете на трима от централните герои, включително самия Потър.  

Търгът е безсрочен.  

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.