Ще бъдат изложени и боксови ръкавици на Мохамед Али

Китарата на Елвис Пресли Hagstrom Viking II е пусната на търг. Черешово-червеният електрически музикален инструмент Кралят е използвал в легендарната специална програма за завръщането си на сцената през 1968 г. Елвис прави шоуто след 7 години в Холивуд, когато се снима предимно във филми. Китарата е с начална цена от 250 000 долара.  

"Определено акцентът в аукциона е именно тази китара. Има толкова много емблематични снимки с нея в ръка. Той я използва по време на специалния концерт, който бележи завръщането му към музиката. Така че, смея да го определя като един от най-важните моменти в цялата му кариера", споделя Бриджит Круз – организатор на търга.

В аукциона са включени още бижута на Мерилин Монро и Елизабет Тейлър. 

РЕКОРДНА ЦЕНА ЗА ТВОРБА НА БАНКСИ: Картина в чест на медиците беше продадена за 19 милиона евро (ВИДЕО+СНИМКА)

"Сред най-специалните ни експонати е комплект на Мерилин Монро. Той ни бе предоставен лично от близката й приятелка Биби Годард. Обсипан е с много красиви кристали и върви със сертификат за произхода му. Друга феноменална находка са красиви обици, носени от Елизабет Тейлър", разказва Круз.  

На търга ще бъдат изложени още боксови ръкавици на Мохамед Али, пръстен на Джанис Джоплин и хармоника на Боб Дилън. 

Картини на Пикасо, Магрит и Миро ще бъдат изложени на търг в Лондон (ВИДЕО)

"Смятам, че един от най-феноменалните предмети, с който може да се сдобиете, е хармониката на Боб Дилън. Предоставена ни е от един от неговите продуценти, с когото е работил през 80-те години и също върви със сертификат за автентичност“, добавя тя.

Аукционът, който носи името "Артефакти от Холивуд и музиката", ще се състои на на 27 март в Ню Йорк. 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.