Тя е използвана от Даниел Радклиф в един от филмите за момчето магьосник

Прототип на страховитото чудовище от "Пришълецът", костюм на Ал Пачино от "Белязаният" и магическа пръчка на Хари Потър са сред около 800 знакови филмови принадлежности, които ще бъдат предложени на търг в края на април в Лос Анджелис.

20 години след първия филм: Актьорите от "Хари Потър" преди и сега (ГАЛЕРИЯ)

За полупрозрачния костюм в естествен размер на кошмарното създание от филма "Пришълецът" (1979) на Ридли Скот - един от водещите лотове на търга, организиран от "Джулиънс окшънс", се очаква да бъде платена сума между 40 000 и 60 000 долара. Костюмът, послужил за прототип на Пришълеца, дълго време е бил смятан за изгубен, и досега не е предлаган за продан, отбелязва Мартин Нолан, главен изпълнителен директор на тръжната къща.

Актьор от Хари Потър счупи световен рекорд

Друг емблематичен артикул за американското кино - костюмът, който Ал Пачино като Тони Монтана носи в последната сцена от филма "Белязаният", е с оценка между 20 000 и 30 000 долара.

Участниците в търга ще могат да наддават и за многобройни костюми и аксесоари от филмовата поредица за приключенията на Батман. Сред тях са костюм на Вал Килмър като супергероя в "Батман завинаги", оръжието на Арнолд Шварценегер като Мистър Фрийз в "Батман и Робин", наметалото на Жената-котка, пресъздадена от Мишел Пфайфър.

Хари Потър се появи на метла във Великобритания (СНИМКИ+ВИДЕО)

Желаещите да притежават късче от филмовата история ще могат да наддават също за запалка и полицейска значка на Брус Уилис от поредицата "Умирай трудно", оригинален имперски бластер от "Междузвездни войни: Завръщането на джедаите", чифт оригинални ръкавици с остриета на Джони Деп от "Едуард Ножиците", оценени на 50 000 долара.

За продан ще бъде предложена и магическата пръчка, размахвана от Даниъл Радклиф в "Хари Потър и Огненият бокал" (2005), чиято предварителна оценка е между 8000 и 10 000 долара. Почитателите на професор Снейп могат да наддават за една от магическите пръчки от колекцията му, оценена на между 6000 и 8000 долара.

„Темата на NOVA”: „По пътя на българската следа в Хари Потър"

Според Мартин Нолан освен художествената и сантименталната им стойност, тези артикули са и "добри инвестиции", тъй като стават все по-редки и по-търсени и могат да бъдат препродадени на още по-висока цена.

Източник: БТА