Според съда има реална опасност те да се укрият

Спецсъдът определи най-тежка мярка "задържане под стража" за трима от общо шестима  задържани за финансови измами и пране на пари. Сред тях са сочените за ръководители на престъпната група бизнесмени  Йордан Моллов и Кирил Джабаров. С най-тежка мярка остава и счетоводителката на фирмите им Мая Господинова.

Разкриха престъпна група за финансови престъпления и измами (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според съда има реална опасност тримата да се укрият или да въздействат на свидетели, заради големите си финансови възможности и връзки в чужбина. Останалите трима служители бяха пуснати под домашен арест.  

Шестимата бяха задържани за финансови измами след акция на ДАНС и МВР. Според разследващите те се представяли за инвестиционни посредници, които убеждавали своите жертви да купуват акции от световни компании. На този етап има данни за стотици измамени - само един е завлечен с около един милион лева.

„От няколко дни се тиражира, че налице е организирана престъпна група, която е извършвала финансови измами. Повтарям това, което казах и на съда – няма такива доказателства по делото. Това, че някой е решил да инвестира и съответно в някакъв момент не са се получили нещата и е претърпял загуби, изобщо не означава, че има такова извършено престъпление. Това дали имат разрешително и коя фирма точно е имала разрешително е въпрос на изясняване”, заяви адвокатът Костадин Костадинов.

САМО ПО NOVA: Говори една от жертвите на групата, обещавала бързи печалби чрез търговия с акции