Случката се разиграва на метри от полицията в града

Сбиване между тийнейджъри посред бял ден на метри от полицията в Ловеч. В мелето, станало в пиков час, са участвали над 20 души. На девет от тях са съставени протоколи за нарушаване на обществения ред.

Майката на пострадало при разпрата момче твърди, че група младежи пребила сина ѝ, а някои снимали с телефоните си. Ася Василова твърди,че 17-годишният й син е жертва на расизъм.

„Предисторията е такава, че моят син е с тъмен цвят на кожата и ги бил погледнал „много лошо”.  Заради самия поглед става абсолютно всичко, доколкото знам от него. Каза ми, че е излизал от магазин, две от момчетата първо са се закачили с него, защото ги „гледал лошо” и заради това как се е облякъл”, разказа Ася Василова.

След нейното участие в „Здравей, България”, с NOVA се свърза друг тийнейджър – 19-годишният Александър Александров, който разказа друга версия за случилото се.

„Спират три коли, събират се 20 човека и ни обграждат. След това започна агресията, единият ме удари и започна мелето, което се вижда. Устата ми е пръсната. Трима души ме биеха. Бяхме осем човека. Всеки го биеха по трима. Те бяха около 20”, твърди Александър Александров.

 

 

До този момент в полицията няма подаден сигнал за сбиването. Служител на управлението случайно се натъкнал на инцидента.

„Установена е самоличността на лицата. Всичките са пълнолетни, с изключение на един. Образувана е проверка под ръководството на Районна прокуратура. Изясняват се нещата около инцидента и още днес ще бъде докладвана”, заяви Златин Михайлов, началник на РУ – Ловеч.

От полицията отрекоха да има расистки подбуди за инцидента. Към този момент няма жалби и медицински свидетелства за пострадали участници в боя, но и двете страни заявих, че ще искат освидетелстване.

„Днес медицинското ще го представим в полицията на господина, който е съставил акта”, заяви Ася Василова.

„Медицинско имам, сега ще отида в полицията да подам жалба”, закани се и Александър Александров.

От полицията и прокуратурата работят по установяването на това, кой е започнал боя. На 9 участници в мелето са съставени актове за нарушаване на обществения ред.