Депутатът от ГЕРБ коментира какво предстои след изборите

„Г-н Станислав Трифонов трябва да си даде сметка с какво се е захванал и с какви хора се е обградил, ако вече не го е направил до момента. Трябва да реагира бързо, за да не обиди всички онези, които гласуваха за него и му имат доверие. Аз също имам познати, които имат надежда и го подкрепиха. Не бих искала те да бъдат излъгани. В момента онези, които викаха против ГЕРБ под прозорците на МС, са повече в парламента. Нека да им дадем възможност да управляват, да покажат какво могат". Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” депутатът от ГЕРБ Росица Кирова.

ЦИК обяви имената на новите депутати (СПИСЪК)

„Смятам, че не съм човек на никой. Онези, които ме познават, знаят. Не ме притеснява участието ми в един парламент като опозиция. Притеснява ме, когато хвърляме гръмки обещания и накрая се окажем неподготвени. В момента сме в ситуация на здравна и икономическа криза, когато добавим и политическа такава става зле”, каза Кирова.

Депутатът от ГЕРБ коментира и решението на Томислав Дончев да не внесе в правителството за одобрение последния вариант на Националния план  възстановяване и устойчивост от пандемията, който ще позволи в страната ни да влязат 12 млрд. лв. европейски пари. 

Трифонов благодари на избирателите, Нинова му предложи подкрепа (ОБЗОР)

„Планът е изработен, съгласуван е с всички международни институции. Имаме съгласие той да бъде внесен. Разбирам постъпката на г-н Дончев да изчака с внасянето му и да даде възможност на следващото правителство да направи своите корекции", заяви Кирова. 

Според нея имаме голям проблем като общество и това си е проличало и на изборите. „Свикнали сме да гласуваме „против”, а не „за”. Гласувахме емоционално и сега трябва да живеем с този избор", заключи депутатът от ГЕРБ.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК