Тео Чепилов разказва за романа си

Общото между филмите „Дъвка за балночета“, „Под прикритие“ и „Домашен арест“ е Тео Чепилов. Той написва първия си роман – „До последен зъб“ в жанра екшън, фантастика, трилър и хумор, повлияни от пандемията. 

"В романа има и любовна история, но е малко цинична. Става дума за света след жестока пандемия и останалите хора трябва да продължат да живеят", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Тео Чепилов, сценарист и писател.

Той сподели, че е искал да напише научна фантастика, но реализмът си е дошъл сам.

"Това е първото нещо, което седнах да напиша съзнателно, като структура и всичко по професионален начин", добави още авторът.

Първоначално са пускани текстове като литературен сериал в сайт и хората в коментарите са поискали да е по-смешно и романът е тръгнал в тази посока.

Според твореца има шеги и смешки, които ни разсмиват и след десетилетия, а и съвременни, които са смешни за малко и след това ги забравяш.

Тео Чепилов добави още, че в книгата става дума и за нашата увереност, че можем да се справим сами, което всъщност е невъзможно, защото се нуждаем от общество.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.