В своя позиция лидерът на БСП посочва, че „в политиката трябва да си последователен и принципен, а не както постъпват „новите“ партии

Корнелия Нинова обвини Мая Манолова, че е откраднала от БСП идеята за мораториум върху бъдещите решения на кабинета в оставка. Ето мотивите на Нинова.

"Изправи се! Мутри вън!" предлага мораториум върху решенията на Министерския съвет

Мораториум върху действията на кабинета „Борисов 3“ в оставка първо поискаха от БСП.

„Ние сме за това сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче”, казва Нинова на 16 април.

От левицата настояха заедно с решението за създаване на комисия за ревизия на правителството, да се сложи и забрана - кабинетът да сключва договори докато е в оставка, да отдава концесии и да прави назначения. Но не получиха достатъчно подкрепа в гласуването в пленарната зала.

Корнелия Нинова с отговор към Бойко Борисов

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична България" и ДПС гласуваха "против", казва Нинова.

Ден по-късно идеята за мораториум отново излезе на дневен ред. Този път с автор – Мая Манолова и „Изправи се! Мутри вън“.

„Работим по едно решение за налагане на мораториум върху концесиите и сделките, върху договорите, които сключва кабинета в оставка. Те не са спрели да пилеят публични пари, да раздават концесии за стотинки, не са спрели да и да извършват назначения”, казва Манолова.

Тя призна, че такова решение е поискано ден по-рано, но обяви, че ако е било прието с комисията по ревизията, то тя е щяла да стане противоконституционна.

А заявката на Манолова ядоса Корнелия Нинова.

„Някои от "новите" си позволиха да нападат БСП в желанието си да изпъкнат. А сега вече са се засилили да внасят мораториум от свое име. Очевидно в паника от гафа”, смята Нинова.

В своя позиция лидерът на БСП посочва, че „в политиката трябва да си последователен и принципен, а не както постъпват „новите“ партии“. И заяви:

„Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра  реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината“.