Семейство подало сигнал за крадец, стреснато от необичайния шум

Полицаи щурмуваха частен дом в Калифорния след сигнал за грабеж.. и вместо нарушител, откриха прахосмукачка робот, съобщава UPI. Яна Сиднор и 2-годишната й дъщеричка спели спокойно в дома си в Натомас, когато внезапно чули шум от долния етаж на къщата. „Беше 1 часа през нощта и от звука помислих, че някой е нахлул вкъщи”, разказва тя.

Две мечета „нахлуха” в дом за възрастни хора в Северна Каролина (ВИДЕО)

След подаден сигнал на спешния телефон 911 пристигналите полицаи разбили вратата и нахлули в жилището, очаквайки да заварят крадец. Вместо това се натъкнали на домашна прахосмукачка робот, която съвсем необезпокоявано почиствала пода.

„След като чухме разбиването на вратата, последва неконтролируем смях от страна на полицаите”, разказва Яна. Оказало се, че нейният по-голям син включил робота, защото не искал да включва прахосмукачката и да почисти, което било негово задължение.

„Домашната прахосмукачка робот не е включвана от почти две години, след като падна по стълбите, и съвсем съм забравила за звуците, които издава”, заяви майка му, която е категорична, че младежът ще бъде наказан заради опита си да избегне домашните си задължения.