Той отчете като грешка липсата на комуникация с останалите партии от страна на ГЕРБ по време на управлението й

Линията на шоуто и политиката е с нас в последните седмици. През седмицата ГЕРБ представиха своя проект за кабинет. В него, като кандидат за министър на културата, беше включен и един от най-известните перкусионисти у нас – Калин Вельов. Станал популярен с Шоуто на Слави, Вельов вече беше и депутат за кратко. 

Калин Вельов е на 47, свири на барабани, перкусии, пиано, преподавател е по ударни инструменти, пее, пише текстове за песни. Бил е част от Акага, Медикус, Слави Трифонов и Ку-ку бенд.

От известно време съчетава  музиката и изкуството с политиката. Депутат е от партия ГЕРБ в 44-тото Народно събрание. Калин Вельов влиза на мястото на Джема Грозданова, която си тръгна от ГЕРБ, за да отиде в партията на бившия втори Цветан Цветанов. 

След близо месец на депутатската банка, на Калин Вельов му се налага да се оттегли, буквално само за часове, докато освободеният финансов министър от третия кабинет на Борисов - Владислав Горанов, реши дали да се върне като народен представител в парламента. След отказът му, Калин Вельов става единственият народен представител, положил клетва два пъти в рамките на един парламент.

В сегашното,  45-то Народно събрание, Вельов не е депутат, но намери място в неслучилия се поректокабинет на Бойко Борисов като министър на културата.

Проектокабинетът обаче не срещна подкрепата на другите в парламента. ГЕРБ върнаха мандата и Калин Вельов не стана министър.

В ефира на "Неделята на NOVA" Калин Вельов сподели, че не се чувства разочарован от негативните реакции спрямо неговата номинация за министър на културата, която така и не се е реализирала.

Според него хората трябва да бъдат оценяване по това, което правят, а не как изглеждат, как са облечени, как говорят или по общото мнение. А е бил избран за този пост, защото е наблюдаван през времето, докато е бил депутат, и е ходил по страната да се среща с творци и хора от всяка област на културата.

Перкусионистът подчерта, че в последните 10 години средствата за култура постоянно се увеличават, но бе категоричен, че те съвсем не са достатъчен и постоянно трябва да се работи в посока на тяхното нарастване.

Той призна, че често се чува с колегите си от Ку-ку бенд, но не говорят на политически теми.

Калин Вельов е убеден, че хората на изкуството задължително трябва да имат представители в Народното събрание и в политиката като цяло, за да е сигурно, че интересите им ще бъдат защитени и всички започват да разбират това.

За него липсата на инициатива от страна на ГЕРБ по време на управлението си да комуникира с останалите политически субекти, парламентарни и извънпарламентарни, е било грешка и е донесло негативи, което сега се вижда в отношението към партията.

Вижте повече във видеото.